A ZÖLDSÉGMAG Kft. 2003-ban alakult, 100 százalékban magyar tulajdonú kisvállalkozás, amely az első 10 évben fő tevékenységként zöldségfajták vetőmag termeltetését végezte, azaz hozzá tartozott a vetőmagok szaporításának szervezése, termelő partnerek felkutatása, termelési folyamat szaktanácsadása és ellenőrzése.

2008-ban vetőmagtisztítással bővült a vállalkozás tevékenységi köre, ehhez egy komplett zöldség-vetőmag tisztító gépsor került beszerzésre, mellyel a piac elvárásainak megfelelő, magas minőségű vetőmag előállítása valósult meg. Ugyan ebben az évben a társaság elkezdte a vetőmag tételek piaci értékesítését is.

A vetőmag tételek felületi vírus és baktérium fertőzésének kezelése céljából egy korszerű vetőmag fertőtlenítő berendezést is üzembe helyeztek 2010-ben. A csávázás minőségének javítása érdekében pedig egy szárítóval egybeépített, automatizált csávázó rendszer került beszerzésre.

A cég 2010-ben fogalmazta meg azon célját, hogy piaci pozíciójának erősítése érdekében tevékenységi körét saját nemesítésű fajták előállításával és forgalmazásával bővíti. A fejlesztés és a kutatás elindítását nagyban támogatta a 2011-2013-ban, GOP keretében megvalósult, GOP-1.3.1-10/A-2010-0040 azonosító számú K+F projektje, melynek célja a hagyományos magyar zöldségfajokban a fajtakínálat megújítása, a vezető nemzetközi cégek kínálatával versenyképes, új zöldségfajták nemesítése volt. A projekt során 4 db új, klímatoleráns, hungaricum zöldségfajta és hibrid nemesítése valósult meg: 1) Középérésű, lisztharmat ellenálló új borsófajta; 2) új kápia típusú, vírusellenálló paprika hibrid; 3) Magnélküli, sötét héjú, új görögdinnye hibrid; 4) Korai 55-60 napos tenyész idejű hajtatási káposzta hibrid.

2018-ban egy újabb K+F+I projekt megvalósítását kezdte meg a ZÖLDSÉGMAG Kft. a GINOP keretében, melynek tárgya a vegyszermentes zöldségtermesztési megoldások kidolgozása.