Uborka: Középkorai, közepesen erős növekedésű, túlnyomóan
nővirágú fajta. Magas terméshozamú, keseredésmentes.
Kapor: Fiatal levélzetét, virágos szárát és magját frissen és
szárítva ételek, saláták ízesítésére, uborka konzerválásához
használják. A két növény a savanyúság készítés kiváló kombinációja Magszalagos termesztés
1. Az aprómorzsásra előkészített földterületen húzzunk 1-1,5 cm
mélységű barázdát. 2. A perforáció mentén szétszedett szalagot a
barázdába helyezzük, a szalagvégeket belenyomjuk a földbe, hogy
a szél ne fújja el. 3. A még nyitott barázdát alaposan beöntözzük,
elősegítve ezzel a jó talajzáródást. 4. A magágy takarást vékonyan,
aprómorzsás humuszban gazdag földdel végezzük, majd a talajt
kissé tömörítjük. Az így elkészült vetést ismét megöntözzük és
kelésig nedvesen tartjuk. A magszalag hossza: 3 m